Odbojkašice Uba (©MN Press)
Odbojkašice Uba (©MN Press)

Nema ih na video-snimcima, a i na terenu kao da ih nije bilo: Ub počistio Jedinstvo Brčko

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.10.21. | 20:13

Šampionke Srbije silovite u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona

U regionalnom derbiju drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona čini se da je već posle prvog duela jasno ko će dalje.

Odbojkašice Uba ubedljivo su savladale Jedinstvo iz Brčkog - 3:0 (25:16, 25:15, 25:19), pa se naslućuje da će revanš za nedelju dana biti puka formalnost. Gošćama u tom duelu biće dovoljan i bod, odnosno dva osvojena seta za prolaz.

Izabrane vesti

Imao je poteškoća srpski šampion da se upozna sa kvalitetom rivala i pripremi adekvatnu analizu, pošto nije bilo moguće naći video-snimke sa pripremnih mečeva prvaka Bosne i Hercegovine, o čemu je za Mozzart Sport pričala trener Marijana Boričić, ali i pored toga nije bilo problema. Njene izabranice odlično su odradile posao i kvalitetnom partijom došle do sigurne pobede.

Čak 43 smečeva imale su domaće odbojkašice, naspram 23 gostujućih, a mnogo uspešnije bile su i u bloku - 11:2. Gošćama je za utehu bolji servis, odnosno sedam naspram šest asova.

Ub su do pobede predvodile tri igračice sa po 12 poena: Sara Pavlović, Ljiljana Ranković i Ljubica Kecman. Sara Vučević je osvojila 10, uz četiri uspešna bloka, Sofija Medić devet...

Najefikasnija u Jedinstvu - inače klubu u kom je karijeru započela Brankica Mihajlović - bila je Ivana Radović sa osam poena. Jedan manje osvojila je Duška Kenjalo, Žana Dragutinović šest...


tagovi

ŽOK UbMarijana Boričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara